Films

Mijn_tekenfilmMijn fascinatie voor het maken van films uitte zich op 14 jarige leeftijd toen ik met watervaste Oost-Indische inkt op, met thinner blank gemaakte 35 mm films (bioscoop formaat), tekenfilms maakte. Via dr. John B. Knipping (docent aan de Filmacademie en medeoprichter van het Nederlandse Filminstituut) kwam ik in contact met Charles Huguenot van der Linden (Oscarwinnaar 1973). Hij stimuleerde me om door te gaan met het maken van films. Dit kon ik echter niet waarmaken, om de doodeenvoudige redenen dat de aanschaf van een camera, montagetafel en de benodigde materialen in die tijd voor mij onbetaalbaar was. Ik hield het bij toekomstdromen en stak mijn energie in schilderen en muziek maken. Later kocht ik een dubbel (normaal) 8 camera en vervolgens een super 8 camera en hield het bij vakantiefilms. Ik kom er nu achter dat ik in de verkeerde tijd ben geboren. Met de huidige techniek is het onmogelijke nu mogelijk en probeer ik mijn films zo professioneel mogelijk te monteren.  Misschien kom ik er nog eens aan toe wat animatiefilmpjes te maken. Voorlopig heb ik het te druk met muziekboeken schrijven en schilderen (2011). Zie ook Biografie.

Eindelijk is het me na jaren gelukt iemand te vinden die mijn 35mm tekenfilm kon digitaliseren. Helaas mag ik de naam van deze bekende instantie, die mij dit aanbood, niet noemen. Zie film hieronder:

Schilderen op muziek

Het idee voor de projecten Moessorgski en Debussy ontstonden in de koffiekamer van Scala. Met collegae spraken we over de mogelijkheid muziek en schilderkunst te combineren. Al gauw kwamen we op de Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Collega Gerard van der Laan zou het stuk spelen en ik liet mijn penseel daarop los. Nettie Vening speelde ter variatie Mad Rush van Philip Glass. Zij bedacht een geschilderde partituur van dit stuk terwijl ik het schilderde. Jan Penninkhof zou de keynotepresentatie doen. Terwijl de stukken uitgevoerd werden, projecteerde Jan getimed fragmenten van de schilderijen. Na afloop kon het publiek de schilderijen zelf bekijken die tot dan toe verborgen zaten achter kleurrijke doeken. Door het enorme succes prolongeerden wij de formule maar nu met Debussy. Bekijk voor een uitgebreide beschrijving over de componisten en mijn schilderijen de link onder Moessorgski en ga vervolgens naar: portretten-componisten-Moessorgski of Debussy.

Footer slideshow schilderen Schilderen op muziek

  • schilderen-op-muziek.jpg
  • schilderen-op-muziek-2.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates