Jessica Kittle

In 1999 kocht ik een stokoude Minolta X300, en begon de wereld om mij heen vast te leggen. Het was mijn eerste spiegelreflexcamera. Ik had het jaar daarvoor op het Grafisch Lyceum les gehad van een fantastische leraar, hij deelde zijn passie met veel enthousiasme. Ik kreeg les in het ontwikkelen van film en afdrukken van zwart-witfoto’s in de donkere kamer. Ik vond (en vind) het fascinerend hoe er ineens een herkenbaar beeld verschijnt op een stukje papier in een badje met chemicaliën.

"Ultimately photography is about who you are. It's the seeking of truth in relation to yourself.
And seeking truth becomes a habit." – Leonard Freed, fotojournalist, 1929-2006.

De landschappen die ik maak zijn metaforen. Het begint vaak met een vraag, of iets dat me op dat moment bezighoudt. Op mijn website staat bij elke serie een korte uitleg.

Ik fotografeer bijna alles met mijn oude Minolta X300 analoge spiegelreflexcamera. Film heeft nog steeds mijn voorkeur ten opzichte van digitaal. Ik hou van de schoonheidsfoutjes in film, van de kleuren en het karakter. Ik scan de negatieven in en maak er vaak montages mee in Photoshop. Dan maak ik een landschap zichtbaar dat tot dat moment alleen in mijn verbeelding bestond. Andere keren verander ik niets aan het beeld, dan is het goed zoals het is.

In 2012 heb ik de studie Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Ik werk parttime in de facilitaire dienstverlening en fotografeer daarnaast in opdracht. Ik exposeer een aantal keren per jaar op diverse locaties in heel Nederland. De locaties en data zet ik steeds op mijn website en op mijn Facebookpagina.

Bekijk de foto's van Jessica door op onderstaande link te klikken:

www.jessicakittle.com

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://www.facebook.com/JessicaKittlePhotography

Interesse in foto's van Jessica? Ga naar haar webshop:

http://www.etsy.com/shop/FineArtFlora

 

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates