Tony Unitly

Tony Unitly (geb. 12-01-1961)
Tony Unitly is op 12 januari 1961 in de gemeente Staphorst (kamp Beugelen) geboren. Zijn jeugd heeft hij vanaf 1963 doorgebracht in Hoogeveen. Doorliep na de lagere school de MAVO (Dwingeland) in Hoogeveen en HAVO (Eekhorst) in Assen. Sinds 1980 tot heden is hij werkzaam bij ABN AMRO Bank N.V. (Hoogeveen, Assen, Zwolle, Amsterdam en Rotterdam) en woont sinds 2009 in Oldenzaal.

Tony is sinds 2006 serieus bezig met fotografie. Als klein jochie vond hij de analoge spiegelreflexcamera van zijn vader al heel erg interessant en mocht hij er zo nu en dan met veel plezier wat kiekjes mee maken. Tony was vastbesloten om ook te gaan fotograferen zodra de tijd er rijp voor was.

Dat het fotograferen op zich liet wachten had ook te maken met het feit dat Tony zich ook veel bezig hield met het maken van muziek en in diverse bands (waaronder Balance uit Hoogeveen) heeft gespeeld. Hij heeft vanaf zijn 10e tot zijn 17e gitaarlessen gevolgd op de Hoogeveense Muziekschool bij Ed Wennink.

Pas in 2006 (toen het digitale fotograferen al een tijdje aan de orde was) en Tony na zijn muzikale bezigheden meer tijd tot zijn beschikking had, besloot hij echt aan zijn lang gekoesterde hobby “Fotografie” te beginnen.

“Omdat digitale fotografie de mogelijkheid biedt om eindeloos handmatige instellingen uit te proberen en het resultaat direct te kunnen bekijken, was dit voor mij een geweldig gegeven om het fotograferen zelf aan te leren. In het analoge tijdperk zou dit heel wat filmrolletjes, geld en geduld hebben gekost om het resultaat van de opnames (nadat deze eindelijk waren afgedrukt) te kunnen bekijken” aldus Tony. Het fotograferen doet Tony altijd in het RAW-formaat zodat de opnames naderhand optimaal te bewerken zijn.

Zodra Tony er maar even de tijd voor heeft, trekt hij er met zijn vriendin en hond op uit om in de natuur fraaie opnames te maken. Naast natuurfotografie houdt hij zich ook graag bezig met portretfotografie.

Doordat Tony zich met verschillende vormen van fotografie bezighoudt, beschikt hij over diverse digitale Canon camera’s (400D, 50D, 1DMarkIII) en diverse Canon lenzen (50mm, 17-85mm, 24-105mm, 10-22mm, 70-300mm, 100mm, 500mm).

Wil je meer werk van Tony Unitly zien?
Kijk dan op http://www.photogenetics.nl/index.html?_ret_=return

Wanneer je een reactie op zijn werk wilt geven kan dat in zijn gastenboek: http://photogenetics.nl/page_1322603874139.html

Veel kijkplezier!

 

Tony Unitly

Tony is een oud gitaarleerling van mij (zie: Muziek-Muziekschool-Oud leerlingen). Vaak is het zo dat de ene kunstvorm de andere niet uitsluit. Soms gaan ze zelfs een symbiose met elkaar aan zoals bijvoorbeeld schilderen op muziek.
Tony koos naast de muziek voor het fotograferen en doet dat met evenveel passie. Net als in zijn muziek levert hij geen half werk. Hij gaat er helemaal voor.

Footer slideshow film / foto's films foto's Tony Unitly

  • Tony_Unitly_header_kleiner.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates