Films Ed

De Slipjacht

Omdat het in Nederland verboden is met honden op vossen te jagen, wordt er bij de slipjacht een kunstmatig vossenspoor getrokken.
Vanmiddag (16 maart 2011) werd voor het eerst een slipjacht verreden in onze omgeving. Het reukspoor liep zelfs langs ons huis.

Ik laadde mijn camera, controleerde de instellingen en liep naar buiten waar een gure Noordooster mij opwachtte. Zeker een dik half uur later dan afgeproken hoorde ik het nerveuze geblaf van de Kerry Beagles, gevolgd door het ruitervolk getooid in rode jassen en zwarte caps. Ik verkeerde helemaal in de veronderstelling een aanstormend jachttafereel te zullen zien en zag mezelf al een sprintje trekken rond onze boerderij om vooral geen spetterende scènes te hoeven missen.
De honden waren echter al uit beeld toen het ruitervolk sjokkend voorbij trok onder beleefd gegroet, zo van: ‘Dank u wel!’ schijnbaar met de onderliggende gedachte: ‘Mogen wij ook de hierna volgende jaren deze route gebruiken?’
Ondertussen was één van de Beagles in onze tuin aan het zoeken naar zijn jachtinstinct.
Tevergeefs! Hij zette koers naar onbekende oorden. De ruiters vervaagden. Met de neus in de lucht en de sporen ter aansporing diep in de flanken gedrukt gingen zij op in de verrukkelijke gedachte het glaasje sherry straks ter hand te kunnen nemen en te proosten op deze geslaagde dag.

Korte verhalen

Het schrijven van korte verhalen doe ik louter voor mijn plezier. Soms heb ik een inval die ik via mijn spraakrecorder op mijn mobiel  inspreek. Thuis werk ik dit uit tot een kort verhaal.
De onderwerpen zijn divers: vanuit het leven gegrepen tot en met fictieve verhalen.

Footer slideshow schrijven korte verhalen

  • Korte-verhalen.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates