Combo's

In de jaren zeventig begon ik met de combolessen. Deze zouden op de zondagmiddagen plaatsvinden. De Hoogeveener was in die tijd nogal gereformeerd en het bleek dan wel eens moeilijk om musici bij elkaar te krijgen. Het werd dus een voorzichtige start.
De toenmalige directeur P.C. de Geele plaatste een advertentie in de krant om aan de benodigde apparatuur zoals gitaarversterkers te komen. Uiteindelijk kochten we goedkope exemplaren bij de plaatselijke muziekhandel Noël. Later kwamen de combo’s meer in trek. De mensen werden wat makkelijker en er kwamen ook meer muzikanten van buiten Hoogeveen.

Om ervaring op te doen speelden de combo’s in cafeetjes als Mary Rose, de Lijst (vroeger Cheers) en bij gelegenheden als het project Kunstmest. Vanuit de combo’s werd er een bigband geformeerd onder leiding van Martin Oosterwijk. Furore beleefde de meidengroep Double V met als enige mannelijke lid de drummer Johnny Fatbinan.  Jaarlijks organiseerde ik een comboavond  in het Podium (vroeger ‘de Box’) met een Soulgroup en een Jazzband.  Een hoogtepunt was het bereiken van de finale van Kunstbende die plaatsvond in Vredenburg te Utrecht.

Van oud-leerlingen die van de muziek hun beroep maakten vernam ik dat de combolessen een belangrijk deel van hun muzikale bagage was.

 

 

 

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates