Bertus ten Caat

BertusIk heb een paar scans gemaakt van de map die ik altijd heb bewaard en die ik aanlegde toen ik  samen met de rest van de band No Name les bij je had. Dat was een soort introductie tot zelf liedjes componeren.  Ik schreef thuis alles zorgvuldig over en typte het keurig uit om het daarna in een ringmap op te bergen.  multimap_voor_siteComponist ben ik nooit geworden trouwens. De piano bespeel ik nauwelijks en ook op de gitaar ben ik nooit verder gekomen dan een paar akkoorden die vooral zere vingers opleverden...
Maar die eerste beginselen zorgden er wel voor dat ik muziek beter ging begrijpen, denk ik.  En ik ben altijd al van de teksten geweest. Ik schreef/schrijf liedteksten in het Drents en in het Nederlands en zing die ook zelf. In de band No Name, die ik in 1969 samen met André Damming oprichtte, ben ik drummer/zanger. De band bestaat nog altijd, nu o.a. al weer jaren met mijn twee dochters Esther en Tamara en mijn zoon Fake, die ook les bij jou had.

Mijn inbreng zijn de onderstaande songs:
Een medley van nummers van the Who, opgenomen in 2005. Ik drum en zing in die bezetting met o.a. als bassist Jan Derks (oud leerling van jou), nu bassist van één van de leukste bands van Nederland: Chef'special!  Verder een lied dat Fake en ik componeerden over "Cilie, Nevelhekse"  en tenslotte een geheel eigen versie van "Gypsy Woman", door mij gezongen.

http://youtu.be/-MVlltb-NT0

http://youtu.be/q_CO0T7YnrE

http://youtu.be/7Q-8UwAMgaU

Onderstaande link laat de geschiedenis van No name zien:
http://www.facebook.com/pages/No-Name-Historie/276449135818536

Bertus en Wikipedia:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bertus_ten_Caat

Zie onderstaande link m.b.t. Faeke ten Caat zijn versie op Shalali Shalala:
http://www.regiohoogeveen.nl/news/13754/Engelse-versie-van-Shalali-Shalala.html

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates