Ger Vandewall

foto_Ger_kleinDe passie voor spelen in een band begon in 1966 in de groep “Autumn 66”.
Grappig Ed: je had de basgitaar vast in het voor mij  verre Westen des lands, in dezelfde  tijd plukte  ik de bassnaren in het diepe Zuiden , Limburgse land. We speelden dezelfde muziek: blues! M’n grote voorbeeld was Cuby and the Blizzards. Hun meesterstuk “Desolation”, op de pick-up, dat was het!
De vader van m’n vriend werd kwaad:  weg met die harde rommel, de naald gaat naar de bliksem!
Zo moest het dus klinken: overtuigend zingen en scheuren met die gitaar. Hoewel, eigenlijk was het allemaal mild, maar dat ontdekte ik pas later.  Daar zorgde Jimmi Hendrix voor: de basbox waarop de pick-up werd aangesloten op vol  volume en “gitaar zonder geluid” mee spelen!

In 1986 verhuisde ik met m’n gezin naar Coevorden. Nooit gedacht dat ik in de buurt van een van m’n muzikale inspirators ging wonen. Ik leerde Harrie Muskee kennen, ik mocht hem interviewen voor de lokale radio. Enkele jaren later belde hij me, de rollen werden omgedraaid: Harrie interviewde me voor het programma Harrie’s blues over m’n Amerikaanse bluesreis met de Quiet Tunes.
Uit de katoenvelden, waarin Muddy en z’n family hard werkten ,  smokkelde ik een pluk katoen mee. Ed,  je verwerkte het mooi  in een van je prachtige  creaties, het groot “leerlingen” schilderij.
In 1995 begon ik in je combolessen. Er ging een (muziek)wereld voor me open: ik kon ik  het pentatoontje en het een, drie, vijfje flink uitbreiden met voor mij nieuwe bouwstenen:  II, V, I, majeur zeven, mineur negen  en nog veel meer.  Ik ging snappen waar Steely Dan en BB King het vandaan haalde.....
Ed de wijze waarop je het materiaal aanbod: ongecompliceerd helder en duidelijk, sprak me direct aan.  Het strookte voor mij, met je prachtige handgeschreven lesboeken!
Ik leerde in het combo  Jans Strijker kennen. Hij ging meedoen met de B Eaters Band. Inmiddels spelen we al  20 jaar samen in deze band. Er ontstond ook nog een formatie waaraan het jazzcombo ten grondslag ligt: Triodelux.  Met Jan en Jans op jazztour: geweldig!
Onlangs speelde je mee Ed: het werd een prachtige avond waarvan ik hoop dat er meerdere zullen volgen!
 
Als muzikale bijdrage wil ik “Five Long Years”  en “Walking The Dog” laten horen.  Beide  nummers komen uit de pas verschenen cd van het jubileumconcert:  “B’ Eaters Band & Friends”, live opgenomen op 2 juni 2012 in theater de Hofpoort te Coevorden.

Bezetting:
Wim Berends, zang, gitaar, moutharp
Frits Meijerink, basgitaar, zang
Maarten van Leuken , slagwerk
Jans Strijker, bariton-tenor- alt saxofoon, dwarsfluit
Ger Vandewall, gitaar, zang, toetsen
 
Friends:
Marieke Meijerink, zang
Marjolein Berends, zang
Niels Schlepers, keyboard
Ina Vasse, trombone
Klaas Lemstra, trompet
Jan de Wilde, tenor saxofoon

Website:
 www.b-eatersband.nl

Five Long Years

Walking The Dog

 

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates