Herjen Oldenbeuving

herjen-gitaarHerjen Oldenbeuving (1981) werd geboren in Dronten. Naar een aantal jaren is hij verhuisd naar Hoogeveen. Opgegroeid met een muzikale vader die thuis vaak piano speelde en mooie nummers schreef. Op 10-jarige leeftijd begon hij met gitaar les, wat meteen de juiste snaar bij hem raakte. Hij heeft een aantal jaren klassiek gitaarles gekregen van Jan Penninkhof aan de muziekschool van Hoogeveen (thans Scala).
Op 14-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste elektrische gitaar. Hiermee begon hij aan een verkenning van allerlei stijlen. Van crunch, jazz tot pop en weer terug. Op les gegaan bij Ed Wennink en in verschillende  bands als het Soulcombo van de muziekschool (o.l.v.Ed), coverband MayDay en het gospelkoor van zijn vader gespeeld.
Na zijn studie is Herjen naar Amsterdam verhuisd waar hij nog altijd graag op zijn gitaar en ukelele speelt en daarbij zingt. Hopelijk komt er een mooi album uit...

Nu ik er zo aan terug denk, heb ik erg genoten van jouw lessen op de muziekschool. Vond het erg leuk om in allerlei stijlen te duiken en uit te pluizen hoe muziek nou in elkaar zit. De muziek neemt nog steeds een belangrijke plek in mijn leven in. Ik speel en zing nog regelmatig, en doe verwoede pogingen nummers te schrijven. Het spelen an sich is gewoon een bijzonder prettige bezigheid. Waar ik laatst nog aan moest denken, is dat jij volgens mij een keer gezegd had tijdens de les, toen we met de elektrische gitaar en het distortion effect zaten te spelen, dat veel gitaristen vroeg of laat allemaal weer terug keren naar de akoestische gitaar. Dat kan ik uit eigen ervaring nu bevestigen. Bedankt dat je met zoveel enthousiasme en plezier mij het gitaarspelen hebt bijgebracht!
Ik speel een jazz compositie die ik in de les bij jou heb geschreven.
Het is een stuk dat ik nog steeds met veel plezier speel.

Jazz stukjewww.herjen.nl

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates