Margaretha Kleine

voor_content_met_naam_fotograafGeboren in de vroege jaren zeventig kwam ze in Nieuwlande (Drenthe) in een late zomernacht ter wereld. Toen ze acht jaar oud was zag ze bij een oom een gitaar staan.
Dezelfde oom heeft haar gitaar leren spelen.
Na deze periode heeft ze een paar jaar les gehad van Ed Wennink. Deze jaren herinnert zij zich als bijzonder leerzaam en gemoedelijk. De meidenband was zeker een hoogtepunt.
Zij heeft ontzettend veel geleerd van Ed, met name hoe ze met beide benen op de grond moest blijven. Qua gitaarspel heeft ze van deze leraar het meest geleerd.
Zij heeft er, tot op de dag van vandaag, nog steeds plezier van. Zij is blij dat ze destijds voor gitaar heeft gekozen.
Een geweldig instrument.
 
Het was pas veel later dat Margaretha eigen liedjes ging schrijven. Het allereerste Drentstalige nummer dat op single uitkwam was ‘D’r is niks’. Deze ballade werd zo goed ontvangen,
met name op de regionale zenders, dat deze debuutsingel reden was om het album ‘Drok’ op te nemen.
Ondertussen gingen de optredens gewoon door. Margaretha werd gevraagd voor het voorprogramma van De Kast. Dit deed ze zamen met gitarist Jeff Zwart , ook (mede) componist
van een aantal nummers op ‘Drok’. Daniël Lohues benaderde haar voor het voorprogramma van hem en zijn Louisiana Bluesclub in De Oosterpoort in Groningen, later nog een keer in Grolloo.
‘Drok’ werd opgenomen in de studio van Syb van der Ploeg en Nico Outhuijse (SYCO) in Leeuwarden in de na-zomer van 2007. Begin 2008 kwam het debuutalbum ‘Drok’ uit. Ook landelijk
kreeg ‘Drok’ aandacht. Zowel Radio 1 als 2 nodigden Margaretha uit te komen spelen in o.a –Met het oog op morgen, –Tros Muziekcafé. Veel van deze radio optredens deed ze
samen met Peter Deiman (percussionist- ook te horen op ‘Drok’). Het album kreeg goede recensies.
Naast haar eigen muzikale weg gaat Margaretha bij tijd en wijle ook over de grenzen van Nederland om eens een andere muzikale weg te onderzoeken.
Zo is ze met Dilana op tour  geweest in Texas en Louisiana (USA) in de zomer van 2001.

Zien plattelaand

http://www.margarethakleine.nl/#/homepage/

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates