Maurice Wennink


MauriceIk heb heel wat jaartjes gitaarles van Ed gehad en vele technieken zoals de stand van de hand en de juiste vingerzettingen geleerd. Ook werd er aandacht besteed aan de opbouw van akkoorden en dergelijke. In die tijd was ik heel gemotiveerd en ging ook speciaal naar de muziekschool om daar van hem les te krijgen. Omdat het mijn vader is zou ik natuurlijk ook thuis kunnen lessen maar dat vond hij niet de juiste omgeving. Pa was een goede leraar die voor heel veel muziekstijlen open stond. Na een paar jaar les te hebben gehad begon ik met een bandje. Dat heb ik een paar jaar vol gehouden omdat ik ontzettend veel last had van podiumvrees.
In die tijd nam ik samen met mijn goede vriend Jeroen Boom veel eigen nummers op. Dit vond ik eigenlijk veel leuker dan het spelen in een band. 
Het nummer New Religion is een van de nummers die ik met Jeroen schreef en opnam.

New religion

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates