Gijs Kos

Gijs KosGijs Kos (geboren in 1952-Amsterdam-Noord)

Na de middelbare school leerde ik op straat gitaar spelen, speelde in bandjes en studeerde een paar jaar klassiek gitaar. Mijn hart lag echter bij de blues en jazz.
Opleidingen daarvoor bestonden nog niet en dus probeerde ik zo goed mogelijk te leren van (toen nog) grammofoonplaten.
In 1980 verhuisde ik vanwege het werk van mijn vrouw van Amsterdam naar Drenthe. Daar leerde ik Ed Wennink kennen en we raakten bevriend vanwege onze gezamenlijke geboorteplaats en onze passie voor kunst.
Jarenlang kreeg ik (jazz)gitaarles van hem en ik leerde alles wat ik wilde weten over jazz en blues. Het muzikale kwartje was gevallen. Ed bracht me ook in aanraking met medeleerlingen, muzikanten, muziekboeken en opnames .
Hij heeft dan ook zeer grote en belangrijke muzikale invloed op mij gehad.
Daarna speelde ik jarenlang voor mijn inkomen in een combo/band. Vanaf 2000 kwam het accent beroepshalve op (kunst)schilderen te liggen, maar speel nog dagelijks gitaar.
2 cd's: Out of the blues en Indigo Moods.

Tribute to Edhttp://www.gijskos.nl/www.gijskos.nl/Home.html

Films

 

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates