Peter Bos


Peter_siteOp mijn achtste wilde ik op gitaarles en kocht met mijn ouders mijn eerste gitaar, een Spaanse Yamaha. Ik heb deze gitaar nog steeds en hij speelt met de jaren beter.
Bij Ed begon ik met klassiek gitaar. Ik vond het leuk om voor te spelen op bijvoorbeeld voorspeelavonden op de muziekschool en ter vermaak in de gevangenis Veenhuizen (toen nog in bedrijf).
Later kwam er een staalsnarige akoestische gitaar bij en mijn eerste elektrische gitaar. Het accent van de lessen verschoof naar lichte muziek en jazz/improvisatie.
Hierna volgden de combo's met o.a. Hilvert Roorda, Marco Kerver, Ronnie Benjamins, Marc Berkenbosch. Ook Benny (Koekoek) Huizinga speelde wel eens mee.
Dit was het begin van samenspelen in bandjes en combo's en een blauwe maandag in de Bigband. Ik denk dat ik een jaar of zestien/zeventien was dat ik stopte met lessen.
Er volgden veel bandjes en ik gaf zelf lessen bij het Beilermuziekhuis en privé uit de door Ed Wennink ontwikkelde lesmethode.
Tot op de dag van vandaag maak ik nog muziek en schrijf eigen composities met o.a. Hans van Beek uit Hoogeveen. Tot 2011 speelde ik in de akoestische band Desnoot's. Sinds kort speel ik bas in een akoestisch trio en houd me bezig met verschillende muzikale projecten, waarvoor ik nog enthousiaste muzikanten zoek.
Wel is het bij hobby gebleven. Mijn vak werd architect en samen met Steven Schaalma run ik een Architectenbureau Artès: www.artes.nl
Ed Wennink is voor mij een belangrijke inspirator geweest!

New morning

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates