Gijs Kos

Collage_schild_resZoals hierboven genoemd zijn we beiden geboren en getogen in Amsterdam-Noord. Door ons leeftijdsverschil zijn we elkaar waarschijnlijk nooit tegengekomen. Hoe we elkaar pas in Drenthe ontmoetten en wat voor een gevolg dat had kan je lezen bij Muziek-Muziekschool-Oud leerlingen-Gijs Kos.

Een paar jaar geleden toen Gijs en zijn aimabele vrouw Annemarie bij ons te gast waren viel Annemarie het schilderij op dat ik aan het schilderen was: En bateau, een deel uit de Petite Suite van Claude Debussy. Ik schilderde deze voor de tentoonstelling Debussy (zie hiervoor Schilderen-Schilderen op muziek-Debussy). Zei reageerde met: ‘Goh Ed, ik wil dat schilderij wel van je kopen!' Ik vertelde haar dat het een schilderij uit een serie van vier zou worden. Als ik het haar verkocht zou ik dus een duplicaat moeten schilderen. Daar zat ik nou niet echt op te wachten maar natuurlijk, voor haar deed ik het. Mijn voorstel was dat ik het schilderij wilde ruilen voor een schilderij van Gijs. Mijn oog viel destijds al op een klein paneel met daarop een vrouwenportret. Het was een ‘deal’.
Toen ik later mijn schilderij afleverde had Gijs als verrassing een portret van mij geschilderd.
Ik had hem eens een foto gegeven van een bezoek dat ik aan een van de kroegen van Simon Carmiggelt bracht. Gijs vertelde dat hij daar wel eens een opzetje van had gemaakt en dit nu een gelegenheid vond om het in afgewerkte staat mij aan te bieden.
Een persoonlijker cadeau kon niet.
Gijs, nogmaals mijn hartelijke dank.

Meer schilderijen van Gijs zijn te zien op: http://www.gijskos.nl/www.gijskos.nl

Films

Gijs Kos

Naast onze liefde voor de gitaar hebben mijn vriend Gijs en ik ook het schilderen gemeen.
Onze geboorteplaats Amsterdam-Noord, voor kenners ‘over het IJ’, is blijkbaar een vruchtbare voedingsbodem voor het ontstaan van allerlei creatieve bezigheden.

Footer slideshow schilderen Gijs Kos

  • Ed-door-Gijs-header.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates