Moessorgski

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Klik op onderstaande link en navigeer als volgt: portretten – componisten - scrol naar Moessorgski: Schilderijen van een tentoonstelling (met schilderijen van Ed Wennink) – klik daarop – scrol naar beneden en mijn schilderijen inclusief beschrijvingen worden zichtbaar.
http://www.opusklassiek.nl/index.htm

Pictures at an exhibition - Ed Wennink
klik boven aan de pagina op het bewuste schilderij, bijv.: The Gnome.
Je hoort tevens de daarbij behorende muziek.

http://resources.teachnet.ie/amhiggins/2010/illustrating/pages/more_projects.htm

Zie in onderstaande link het Noord Nederlands Harmonie Orkest:
http://cityproms.nl/programma/

Grote Kerk Leeuwarden - 6 juli 2011 (Schilderijententoonstelling Moessorgski):
http://www.fransdouweslot.com/index.php?option=com_content&view=article&id=69:grote-kerk-leeuwarden-6-juli-2011-schilderijententoonstelling-moessorgski&catid=17:concerten

Tijdens de uitvoering van 'de Schilderijententoonstelling' van Moessorgski door het Noord Nederlands Harmonie Orkest op 22 juni 2013 werden voor de Oldehove, de scheve kerktoren in Leeuwarden, mijn schilderijen geprojecteerd.
Zie de videolink onderaan.


Debussy

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Klik op onderstaande link en navigeer als volgt: portretten – componisten - scrol naar Debussy: Préludes etc. (met schilderijen van Ed Wennink) – klik daarop en mijn schilderijen inclusief beschrijvingen worden zichtbaar.

http://www.opusklassiek.nl/index.htm

 

Krantenknipsels

Films 

         

Schilderen op muziek

Het idee voor de projecten Moessorgski en Debussy ontstonden in de koffiekamer van Scala. Met collegae spraken we over de mogelijkheid muziek en schilderkunst te combineren. Al gauw kwamen we op de Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Collega Gerard van der Laan zou het stuk spelen en ik liet mijn penseel daarop los. Nettie Vening speelde ter variatie Mad Rush van Philip Glass. Zij bedacht een geschilderde partituur van dit stuk terwijl ik het schilderde. Jan Penninkhof zou de keynotepresentatie doen. Terwijl de stukken uitgevoerd werden, projecteerde Jan getimed fragmenten van de schilderijen. Na afloop kon het publiek de schilderijen zelf bekijken die tot dan toe verborgen zaten achter kleurrijke doeken. Door het enorme succes prolongeerden wij de formule maar nu met Debussy. Bekijk voor een uitgebreide beschrijving over de componisten en mijn schilderijen de link onder Moessorgski en ga vervolgens naar: portretten-componisten-Moessorgski of Debussy.

Footer slideshow schilderen Schilderen op muziek

  • schilderen-op-muziek-2.jpg
  • schilderen-op-muziek.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates