Bert Louissen

Bert LouissenGeachte luisteraars.
Hier een stukje geschiedenis over mijn muziekschooljaren in Hoogeveen, zo rond 1986: Netty Vening bracht mij met Ed in contact. Netty is de beste pianolerares die ik ooit heb gekend. Zij wist feilloos mijn belangstelling voor pianoles levend te houden door subtiel een brug te slaan tussen klassieke muziek en mijn favoriete lichte genre. Voordat ik me bij één van Ed’s combo’s en later bij de Hoogeveense Big band kwam, leerde zij me "Blue Bossa" te spelen, rechts de melodie, links akkoorden zonder bas. "My funny Valentine" kozen Hans en ik daarna omdat we dat beiden een prachtig nummer vinden. Netty en Ed, door jullie enthousiasme en passie voor muziek legden jullie de basis en stimulans voor mijn muzikale levensloop. Een voorbeeld hiervan is dit coverwerkje "Blue Bossa" (als piano intro) en "My funny Valentine", dat ik samen met mijn levensvriend Hans van Beek heb uitgewerkt en opgenomen: Netty en Ed, enorm bedankt!!!

Blue Bossa / My funny Valentine werd opgenomen in de Rock Island Studio van Hans van Beek in Hoogeveen, begin 2013.
Bert Louissen: Drums, conga's, shakers, Hohner piano, Rhodes elektrische piano, Yamaha CP-70 elektrische piano, Solina String ensemble, synthesizer solo, lead- en koorzang, koorarrangement. Hans van Beek: Shakers, basgitaar, gitaar en altfluit. Annette Goede: Koorzang.  
                                                                                                                            
Over Bert Louissen (10-09-1964):
De liefde voor muziek kwam op jonge leeftijd. Radio luisteren was dan ook een van mijn favoriete bezigheden. Enkele jaren later ontdekte ik dat pianospelen, improviseren en componeren mijn lust en leven waren en zijn. Lessen aan muziekscholen leidden tot een studie aan het Zwols conservatorium die ik in 1990 afrondde. Daarna verliet ik snel de klassieke hoek. In 1991 maakten Hans en ik ons eerste album met 13 eigen liedjes onder de naam "Dream back" met ons project "Lost Illusions." In de jaren ’80 en ’90 speelde ik in diverse coverbands, waaronder St. Louis. In de jaren 90 deed ik ruime studio-ervaring op met het opnemen en produceren van radiojingles, -commercials, orkestbanden en CD’s voor regionale radiostations, artiesten en bands (o.a Diep Triest). In 1993 kwam het 2de Lost Illusions album uit met 12 eigen liedjes van Hans en mij: "Real fantasy." Spannend werd het toen ik in 1995 in de finale stond van Henny Huisman’s Soundmixshow. Ik eindigde als zevende met Stevie Wonder’s ‘for once in my life’. Er volgden tv-optredens waaronder een in 1996 uitgezonden Trosspecial rond Laura Figi vanuit Theater Carré in Amsterdam.
Sinds 1997 verzorg ik muziek als pianist/zanger op bedrijfsfeesten, afscheidsrecepties, beurzen, congressen, (sport)gala’s, in restaurants en diverse grote winkelbedrijven en in huiselijke kring, kortom overal. In 2001 verscheen de Cover-CD ‘Mixed with love’. Hierop speelde en zong ik alle partijen. (De cd is inmiddels uitverkocht). Van 2002 t/m 2005 deed ik theaterervaring op met de leden van Diep Triest met de musicshow ‘Those were the days’ waarin voornamelijk muziek uit de jaren 60 te horen was. Voor mij een geweldige ervaring! Sinds 2005 werk ik mee aan concerten en begeleid daarbij artiesten als Liesbeth List, Petra Berger, Bert Heerink, Syb van der Ploeg, Laura Vlasblom, Willeke Alberti en Jan Vayne. Op 14 oktober 2007 verscheen de Nederlandstalige CD ‘Liefde en de rest.’ Hierop staan eigen nummers die ik met Judith van den Hul schreef en twee duetten met Liesbeth List. In 2008 maakten Bert van den Brink en ik een kerst-cd voor medewerkers en vrijwilligers van de Vereniging Bartiméus-Sonneheerdt. Van 2007 t/m 2012 verzorgde ik de vocale arrangementen en de vocale coaching voor de vier theatershows ‘Soul of Motown‘ en ’Good vibrations, tribute to the Beach Boys.’ Op 14 juli 2009 was ik samen met violist Adriaan Stoet te gast in ‘de Avondetappe’ van Mart Smeets.
In 2012 werkte ik als pianist/toetsenist mee aan de theatervoorstelling ‘’Wij Nederlanders.’ Hierin zongen Dick Cohen, Rick Sessink en Daphne Groot liedjes van Jules de Corte. Met zo’n 160 optredens per jaar en ruime ervaring als zelfstandig pianist/zanger voel ik me helemaal happy: muziek is en blijft mijn grote passie. Ik leef ervan en ervoor…
 

 

Blue Bossa/My funny Valentinewww.bertlouissen.nl

Een bijdrage aan mijn site van Bert en Hans van Beek:

  

Bevriende musici

Bert is een van meest muzikale personen die ik ken. Hij heeft een zodanig wonderbaarlijk gehoor dat hij zelfs een toon haalt uit het toerental van een automotor. Als je een andere auto van hetzelfde merk en type had gekocht hoorde hij gelijk dat het niet dezelfde auto was waarin hij eerder was ingestapt. Spontaan zingt hij een vijfstemmig koortje in. In mijn combo was Bert een aanwinst. Bladmuziek had hij niet nodig. Na een paar keer luisteren speelde hij mee en improviseerde hij smaakvol op het akkoordenschema. Zijn grote vriend Hans van Beek (zie onder Muziek-Muziekschool-Oud leerlingen) vond het een geweldig idee samen met Bert een opname voor me te maken. Het werd een prachtige mix. De song My funny Valentine heeft voor Nettie en mij een bijzondere nostalgische betekenis. Wij voelen ons zeer vereerd met deze bijdrage. Bedankt Bert en Hans.

Footer slideshow Bevriende musici en submenu's

  • dsc00784.jpg
  • sonja-met-sigaret-2010.jpg
  • dick jong headerfoto res.jpg
  • bert duplo resized.jpg
  • headerfoto-ok.jpg
  • wim header res.jpg
  • jan.jpg
  • peter-leutscher-498px.jpg
  • jurstudioaccordeon header.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates