Schrijven

Schrijven doe ik al mijn hele leven. Het maken van opstellen op school vond ik altijd een hele uitdaging. Doordat ik beschik over een onuitputtelijke fantasie kan ik van een mug een olifant maken. Een evenwicht vinden tussen Dichtung und Wahrheit is vaak het probleem. De onderwerpen dienen zich vanzelf aan: onder het wandelen, fietsen of op de wc waar altijd die heerlijk stilte heerst. Zo dicht bij jezelf. Geforceerd naar onderwerpen zoeken is te vergelijken met het maken van een muzikale compositie of een schilderij. Je gaat bijvoorbeeld niet voor een wit doek, dat op de schildersezel staat, zitten en wachten op een geniale inval. Je pakt ook niet een gitaar zonder dat je een muzikale inval hebt. Dat werkt gewoon nooit! Soms helpt een wijntje  of twee om over een dood punt heen te komen. Bij meerdere wijntjes word ik al gauw overmoedig. Ik denk dan het meest verbluffende verhaal ooit geschreven te hebben, ga daarna in furore naar bed en als ik het dan de volgende dag herlees, krijg ik spontaan een kater.
De prullenbak is dan de enige oplossing.

 

Schrijven

Naast het lezen van boeken en het schrijven in mijn dagboek schrijf ik van alles op. Vrijwel iedere dag liggen er velletjes uit het blocnote, dat op het aanrecht voor het Senseoapparaat ligt, her en der verspreid.
Niet alleen een boodschappenlijstje maar veelal geheugensteuntjes. Soms ook gezegdes, uitspraken en ideeën voor een verhaaltje. Wat de moeite waard blijkt werk ik in Word uit.

 

Footer slideshow schrijven

  • Schrijven.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates