Elly Schuurman


Elly_siteOm een lang verhaal zo kort mogelijk te maken stop ik even 23 jaar gitaarles in een notendop.Deze lessen begonnen in 1982 toen ik nog een bloednieuwsgierige jonge vrouw was.
Blijkbaar was ik aan een goed adres bij Ed, want ik ging een tijd tegemoet waarin ik heel veel op zowel gitaar- als basgebied zou gaan leren.
Vanwege mijn visuele beperking kreeg ik les op de volgende manier. Ik nam cassettebandjes mee en de les werd opgenomen. Ed legde alle vingerzettingen stap voor stap uit.Hij is geen
voorstander van het gebruik van gitaarklemmen. Dus was het van belang dat ik leerde transponeren en je moet hiervoor ook intervallen kennen. Een jochie van een jaar of 10 zag dit helemaal
niet zitten en hij piepte: "Jij verdient er je brood mee en ik niet. Jij bent professional en ik een amateur."
Ed antwoordde: "Denk je dat ik het leuk vind? Ik heb het ook moeten leren. Denk je dat ik de hele dag intervallen zit te vreten?" Lachen! Typisch iets van Ed. Ook ik vond het wel eens moeilijk,
maar tot op de dag van vandaag ben ik blij dat hij het me geleerd heeft en ik heb er zelfs een certificaat mee gehaald op het gebied van bassen.Ed heeft veel boeken geschreven voor zowel gitaar
als basgitaar, waar ik nu nog steeds gebruik van maak omdat ik in twee bandjes speel die er ook plezier aan beleven. Rock, blues, punk, metal en jazz. Je kunt het zo gek niet bedenken of het
staat wel in zijn boeken. Toen mijn zicht met grote snelheid achteruit ging, leerde hij me hoe ik een echte blues kan componeren. Een blues werd het zeker, want blind worden is niet alles.
Ed heeft voor elke leerling veel belangstelling betreffende creativiteit, hobby's enz. Toen ik mijn verwondering hierover uitsprak antwoordde hij: "Dat moet ook wel anders word je zo'n lesboer."
Dit is iemand die alleen maar gitaarles wil geven. Maar daar is Ed veel te veelzijdig voor.Als hij schildert, dan doet hij dat niet alleen maar op doeken. Hij heeft ook oude niet meer bespeelbare gitaren beschilderd. 
Helpen met het arrangeren van mijn songschrijverij, foto's bewonderen van mijn keramische werk en verhalen schrijven. Hij is zo breed geïnteresseerd dat je er wel een boek over zou kunnen schrijven.
Ed is dus geen lesboer, maar hij gaat wel met een brede interesse en een veelzijdig talent de boer op. Dankzij hem speel ik nu in twee bands en ben ik de laatste hand aan het leggen aan mijn tweede solo-cd. 
Dit was de notendop van Elly Schuurman.

Ik bewonder jou

 

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates