Richard Zoer

Richard_ZoerOp 8-jarige leeftijd begonnen op trompet in de dorpsfanfare.
Mijn eerste basgitaar gekocht toen ik 12 was. Gebast bij schoolkoren, school-/pop-/bigbands. Op 18-jarige leeftijd vond ik muziek een leuke hobby en ben chemie in Groningen gaan studeren. Daar belandde ik in allerlei jazzcombo’s en een bigband. Tijdens het 2e jaar in Groningen kwam toch de wens naar boven om muziek te gaan studeren, maar ik had geen idee of ik wel het niveau hiervoor had. In mijn jonge jeugd woonden wij in Hoogeveen op de Atlaslaan naast, jawel, Ed Wennink. Dus mijn vader, die in die tijd een goeie band met Ed had opgebouwd, adviseerde mij om lessen te gaan nemen bij Ed. Deze baslessen hebben mijn jazzvaardigheden aangescherpt, maar vooral ook het vertrouwen gegeven dat ik wel het niveau had om toegelaten te kunnen worden. Veel dank daarvoor,  Ed!!
Uiteindelijk heb ik toen besloten om de chemie toch nog een kans te geven en heb toen geen toelating gedaan. Maar in 1993 kroop het bloed waar het toch gaan moest en ben ik gevraagd voor de evenementen-/begeleidingsband Hollywood Boulevard.
In 1995 heb ik toelating gedaan en ben aangenomen aan het Gronings conservatorium. Ik heb daar een jaar contrabas gestudeerd bij Jan Voogd. Daarna de overstap gemaakt naar het Hilversums conservatorium en lessen gevolgd bij Koos Serierse, Ruud Ouwehand, Charly Angenois, Lené te Voortwis, Jan Hollestelle en David de Marez Oyens.

Als bassist/muzikaal leider/arrangeur heb ik bij Hollywood Boulevard op veel grote (bedrijfs)evenementen met heel veel (inter)nationale artiesten gewerkt.
Hoogtepunten:
- 1998/1999 Live-band bij de muziekquiz “Het Swingpaleis” van RTL4
- vanaf 1999 alle live-concerten van André Hazes
In 2005 ben ik gaan freelancen bij o.a. Kayak, Syb van der Ploeg, Hind, Erik Mesie, André van Duin, Danny de Munk & Henk Poort en musicals als Tarzan, Evita, the Wiz, Highschool musical, Dirty Dancing, Fame, Soldaat van Oranje.
Ook in de streektaalmuziek ben ik actief bij Egbert Meyers, Margaretha Kleine (ook leerlinge van Ed, zie Oud leerlingen), het Drents Liedjes Festival en in 2012 heb ik de jubileum-CD Miezulf van/voor Klaas Spekken geproduceerd.
Vanaf 2008 ben ik docent theorie & solfège aan de Fontys Rockacademie in Tilburg.

Waar de lessen van Ed al niet toe kunnen leiden.

Hoop (van cd Miezulf)

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates