Marloes Ulehake


Marloes_kleinerAls meisje van ongeveer 12 jaar wou ik wat in de muziek gaan doen, net als mijn grote broer die al op gitaarles zat bij Ed! Mijn voorkeur ging naar de saxofoon…maar na een keer mee te zijn geweest naar gitaarles, haalde Ed mij over om op basgitaarles te gaan. Een meisje op de bas…dan had je zo een band. 

Leek me een leuke uitdaging!

Heb best wat jaartjes les gehad bij Ed, heb dit altijd als plezierig ervaren. Behalve het thuis studeren natuurlijk. Daar was ik niet al te best in. Heb les gehad met Marc en later natuurlijk met Tim Kittle. We waren goed aan elkaar gewaagd. Heb bij heel wat bandjes gespeeld in mijn lestijd. Rond mijn twintigste ben ik gestopt met basles. 

Werd al vrij snel gevraagd (Rond mijn zestiende) voor een eigen muziek band. Without Tracy. Een band gebaseerd op de stijl van Hendrix en Satriani. Twee jaar was ik bassist bij Without Tracy. Later gespeeld bij boerenmeidenband, met covers van Normaal en dergelijke. Niet mijn stijl. Dus vrij snel mee gestopt.

Twee jaren gespeeld in een top 100 band. Daarnaast nog heel veel losse bandjes, waaronder onder andere meidenbands/rockbands.

Sinds 2007 speel ik bij WholeLotta (www.wholelotta.nl)  een top 100 band, met een leuk afwisselend repertoire. We spelen in kroegen, op feesten en partijen en soms op festivals. WholeLotta is echt de band die bij me past, voel me er prettig bij. 

Het maken van de muziek en vooral het plezier staat voorop.
Sinds 2011 heb ik er een tweede band bij, a Breeze uit Oosterhesselen. Ervaren muzikanten, onder wie mijn broer Danny Jansen. 
Dit is een akoestische band. Uitermate geschikt voor huiskamerconcerten, kleine feesten, recepties e.d. Muziek rechtstreeks uit het hart (www.abreeze.nl)

SONG FOR ED componeerde mijn broer Danny Jansen voor Ed. Ik speel hier basgitaar.

Song for Ed

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates