Stephan Mooibroek

Stephan_op_gitaarVan 1978 tot 1983 heb ik les gehad van Ed op de Muziekschool in Hoogeveen. Al bij de eerste les vroeg Ed of ik ook van jazz hield. Ik wist helemaal niets van jazz, maar na de basis- en barréakkoorden kwamen de jazzakkoorden en die waren toch wel heel boeiend. Al gauw kon ik terecht in de ensembles van Ed en de Big Band. En zo heeft Ed mijn liefde voor jazz(gitaar) aangestoken, die nog steeds brandt. Het leuke van de lessen van Ed was dat er nooit dwang achter zat, dat er nooit iets moest. Er was vrijheid om te leren en te ontdekken. Het leuke van Ed als gitaarleraar is dat hij, zo lang als ik hem ken, altijd bezig is geweest met nieuwe dingen: nieuwe methodes, nieuwe manieren om dingen te leren en nooit standaard zijn boekjes afwerkte. Overigens ben ik bij Ed begonnen met Leavitts Modern Method for Guitar, een methode die ik in mijn eigen praktijk nog steeds gebruik omdat er nog geen betere is.
Tijdens mijn conservatoriumtijd heb ik altijd wel contact gehouden met Ed: feestjes en snabbels.
In 1988 verhuisde ik naar Friesland en ben ik Ed een klein beetje uit het oog verloren tot 1990/1991.
Toen ik in contact kwam met muziekuitgeverij de Haske in Heerenveen, wilden zij wat met gitaarmuziek gaan doen. Ik wist dat Ed voor Wolters Noordhoff wel eens iets gedaan had, dus ik dacht: “Ik moet Ed hier bij betrekken.” Na wat soloprojecten hebben Ed en ik samen de songboekserie Ed & Steve bedacht.
De rest is historie: een uiterst succesvolle serie songboeken die nog steeds loopt.

Mijn carrière verliep via de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Ik heb diverse functies bekleed bij een grote zorgaanbieder in Friesland. Functies die wel steeds verder bij de muziek vandaan gingen. In mijn vrije tijd ben ik blijven spelen, zingen, workshops geven.
In 2010 heb ik mijn eigen bedrijf gestart: Mooibroek Music acCompany, waarin ik mijn liefde voor muziek en gitaar combineer met mijn ervaring in de zorg: het geven van (aangepaste) gitaar- en muzieklessen, het verzorgen van muziekworkshops. Tevens ben ik in dat jaar gestart met de verkorte opleiding Muziektherapie aan Stenden Hogeschool.
In 2012 studeerde ik af als muziektherapeut.

Double Steve playing for Ed

http://www.mooibroekmusic.nl/

Acoustique (Marike Roelofsen, zang en Stephan Mooibroek, gitaar) speelt Black Velvet van Alannah Myles.
17 oktober 2013 in het Smelnehus in Drachten.
Ik heb dit zeer spontane concert bijgewoond en genoten van dit duo.
Open onderstaande link:

.be

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates