Berthil Rundervoort

Berthil_kleinerIk (Berthil Rundervoort), ben geboren op 29 mei 1972 in Hoogeveen.
Rond mijn 13e ben ik begonnen met ukelele en na ongeveer een jaar ben ik gitaar gaan spelen. Toen mijn neef in zijn band een bassist zocht, vroeg hij of ik daar zin in had. Hij had een basgitaar waar hij een paar keer wat op geprobeerd had……maar er verder geen animo voor had. Vanaf toen ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de basgitaar en lag het instrument mij wel om het zo maar te zeggen. Dus veel kennis opdoen uit de boeken en veel meespelen met cd's en niet te vergeten veel live gaan spelen. Zo kreeg ik steeds meer routine en plezier in het bassen. Toch bleef ik op den duur wat 'steken' in het basspelen wat ik mijzelf had aangeleerd. Ik heb dan ook de studieboeken aangeschaft die Ed Wennink geschreven had en zodoende werden mij ook weer veel technieken en theorieën duidelijk.

Ik weet niet exact welke periode ik les heb gehad van Ed …..maar het zal zo'n 15 jaar geleden zijn. Ik heb toen ongeveer 1,5 jaar met veel plezier les gehad. Ed is een rustige man die alles op een zeer goede en relaxte manier kon uitleggen. In die tijd zijn mij ook weer veel meer dingen duidelijk geworden. Wel vond ik het notenlezen nogal lastig aan te leren omdat ik meer op gehoor/gevoel en met akkoordenschema's gewend was te spelen.

Een paar jaar na mijn lessen bij Ed kwam ik in contact met Walraad van Dalen, Hans Hooijer, Wim Koopman en Theo van der Poll. Door veel met hen te spelen kwam ik ook weer op een beter niveau en werd ik steeds enthousiaster. Tot op heden speel ik nog regelmatig met diverse muzikanten in diverse bezettingen. De band waar ik nu vast in speel heet 'Square'

Ook heb ik medewerking mogen verlenen aan 2 cd's van Gijs Kos…..waar ik veel plezier aan heb beleefd.

Bij deze ook mijn eigen nummer die op de 1e cd van Gijs terecht is gekomen:
Tribute to Kosso.

Tribute to Kosso

Oud leerlingen

In de 35 jaar dat ik aan de Muziekschool (thans Scala) als docent gitaar/basgitaar werkte zijn een groot aantal leerlingen de revue gepasseerd. Een aantal daarvan werden goede tot zeer goede amateurs en een deel begaf zich op het professionele vlak met vaak een conservatoriumopleiding  als bagage. Het leek me een leuk idee hen te vragen om hun leservaring met mij te beschrijven met een foto inclusief  instrument als illustratie.  Nog leuker zou het zijn als zij een stuk voor me speelden. De reacties hierop waren hartverwarmend zoals je in dit onderwerp zult zien. Bijzonder zijn de verschillende stijlen en manier van spelen. Daar ik ook combo coaching en improvisatielessen gaf geven ook andere instrumentalisten acte de presence.

Footer slideshow oud leerlingen

  • headerfoto-oudleerlingen okok-.jpg
  • headerfoto-oud-leerlingen kleiner.jpg
  • header-oud-leerlingen-3-kle.jpg
  • headerfoto-oudleerlingen-2-.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates