Nieuwe cd box Lianne Abeln - Lianne Abeln wint Grunny RTV Noord - Mijn zwager Frits overleden

Fans van Lianne Abeln hebben iets om naar uit te kijken. De zangeres die onder meer bekend werd door het Grunneger chanson Mien slichte laand – een vertaling van Mon plat pays van Jacques Brel – presenteert op 4 maart in het Huis van de Groninger Cultuur een box met drie cd's getiteld t Goie leven. Op twee schijfjes staat een keuze uit de liedjes die Lianne het dierbaarst zijn: in totaal 44 nummers. Het derde spaigelploatje is gevuld met 18 nieuwe nummers gearrangeerd door Nettie Vening en Ed Wennink die er zelf op meespelen.


Zangeres Lianne Abeln heeft tijdens de Dag van de Groninger Muziek (25 april 2011) de Grunny van RTV Noord gekregen. Daarmee eert de omroep de zangeres die al meer dan vijftig jaar haar publiek weet te raken met haar luisterliedjes.

Op 17 juni 2011 overleed, na een kort ziekbed, mijn zwager Frits Schutter, broer van mijn ex Yolanda Schutter.
Frits leerde ik kennen toen we samen in de Amsterdamse soulformatie Blues Group Five (eind jaren ’60) speelden. Hij als bassist. Zie hiervoor Muziek - Blues Group Five. Later speelde hij in het Koninklijk Concertgebouw- orkest en het Concertgebouw Kamerorkest. Frits werd 61 jaar en laat zijn vrouw, twee kinderen en vier kleinkinderen achter. Eerder was Frits met mijn zus Astrid getrouwd. Zij werd slechts 27 jaar.


Nieuws

Deze site moet nog verder in elkaar worden gezet.

Footer slideshow Nieuws

  • krantenknipsels.jpg
Copyright © 2019 Ed Wennink

Hoofdmenu

Free Joomla! templates by Engine Templates